Pályázatok

Gyógyszer – és gyógyhatású termékek keresleti előrejelzésére irányuló, időjárás szempontú kutatások megvalósítása, intelligens szolgáltatói platform módszertanának kidolgozása

A pályázat időtartama: 2013. január 1. – 2015. február 28.
Magyar Kormány által nyújtott támogatás összege: 178.749.995 Ft
Kedvezményezett: Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft.
Pályázati azonosítószám: KMR_12-1-2012-0206.

A pályázat megvalósítása 2015 február végén befejeződött. Célja egy olyan kutatási megalapozottsággal történő speciális keresleti prognózis és szolgáltatói informatikai platform kidolgozása volt, amely aktuális meteorológiai input adatok betáplálásával önállóan képes gyógyszerek és gyógyhatású készítmények termékcsoportjaira vonatkozó, időjárás szempontú, keresleti prognózist végezni.

A Gyógyszer- és gyógyhatású termékek keresleti előrejelzésére irányuló, időjárás szempontú kutatások megvalósítása, intelligens szolgáltatói platform módszertanának kidolgozása című pályázat célja egy olyan kutatási megalapozottsággal történő speciális keresleti prognózis és szolgáltatói informatikai platformjának kidolgozása volt, amely aktuális meteorológiai input adatok táplálásával önállóan képes gyógyszerek és gyógyhatású készítmények termékcsoportjaira vonatkozó, időjárás szempontú, keresleti (fogyasztói) prognózist végezni. A speciális szakértői rendszerrel tervezhetők az egyes gyógyszer- és gyógyhatású termékcsoportok gyártása/termelése/előállítása, beszerzése, terjesztése (logisztikája), kereskedelmi tevékenysége.

A projekt további újdonsága az előrejelző módszertan kidolgozásán túl a speciális trendvizsgálatok megvalósítása volt, amelyek megmutatják, hogy a klímaváltozás miként hathat a gyógyszeripar tevékenységére.
A klímaváltozás hatását taglaló elemzések, előrejelzések, amelyek a várható fogyasztási szokásokra vonatkoznak, nagyban segíthetik az egyes iparágak hosszú távú, akár több évtizedes tervezését.

A döntéstámogató rendszer speciális elemzései, előrejelzései elsősorban a gyógyszeripar, egészségügyi szektor résztvevőinek munkáját segítik, de hasznos információkat nyújt más iparágak számára is. Az intelligens tanácsadó rendszer információi hatékonyan beépíthetők gazdasági döntési folyamatokba.
A megvalósulással tovább bővült azoknak az iparágaknak a köre, akik hasznosítani tudják a meteorológiai kutatásokból és tevékenységből származó információkat.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg.

További információ:

Pesty Ernő, projektvezető
Tel.: 06-1-372-0696
E-mail: sajto@gamax.hu
Web: www.gamax.hu

szechenyi info