Bevezető

1990 elején, amint a rendszerváltás után lehetővé vált, tizenkét, akkoriban külföldön dolgozó szoftvermérnök úgy határozott, hogy saját munkaerőkölcsönző céget alapít. Így jött létre 1990 májusában a GAMAX Kft.. A cég ügyvezetője, Dr. Homonnay Géza már rendelkezett ilyen tevékenységek menedzselésére irányuló tapasztalattal.

A cég tevékenységi köre 1992-93-ban kibővült. Habár a fő tevékenység továbbra is az informatikai munkaerőkölcsönzés maradt, elindult a hardver-szoftver kereskedelmi tevékenység is Magyarországon. Az e tevékenységgel foglalkozó cég 1993-ban saját leányvállalattá fejlődött, így alakult meg a GAMAXNET Kft., amely főleg adatkommunikációs és wide-area network (WAN) infrastruktúrákra koncentrál.

1993-ban elkezdtük a szoftverhonosítási munkákat a Microsoft számára. 1994-ben egyike voltunk annak a négy kelet-európai cégnek, amely megkapta a rangos „Microsoft stratégiai lokalizációs partner' díjat. Számos világcég (például Digital, HP, IBM, Lexmark, Lotus, Motorola, Nokia, Novell, Oracle, Xerox stb.) programjainak és dokumentációjának honosítását végeztük el. Ma már a magyar mellett a többi kelet-európai nyelvre is végzünk szoftverhonosítási és fordítási munkákat.

1997-ben hoztuk létre internetes részlegünket. Eleinte honlapkészítéssel foglalkoztunk, majd egy komplex tervező- fejlesztő-grafikus csapatot építettünk ki, mely az internet-alapú szoftver-fejlesztések teljes skáláján képes minőségi munkát alkotni. 2002-ben ez a részleg is önálló céggé alakult, Instantweb Kft. néven.

Alapvető információk

Alapítva: 1990. május
Törzstőke: 132 millió forint (kb. 500.000 USD)
Ügyvezető: Dr. Homonnay Géza
Tulajdonosok: 5 magyar magánszemély
Alkalmazottak: 100 állandó és 50 szabadúszó.
Kölcsönzött munkavállaló 2016 év végén 1.000 fő.

cimkefelho

Idővonal

GAMAX Kft.
GAMAXNET Kft.
GamaxMédia Kft.
Gamax Laboratory Solutions Kft.
CDSYS Kft.
Pannon-Work Zrt.
Grosvenor Kft.
GAMAX Kft.

Névadás.
Profil kidolgozása.

GAMAX Kft. ALAPÍTÁS
1990 május
  • GAMAX Kft. megalapítása.
  • 12 külföldön dolgozó szoftvermernök.
  • saját munkaerő-kölcsönző cég.
GAMAX Kft. BŐVÜLÉS

Bővül a tevékenységi kör:
hardver- és szoftver kereskedelmi tevékenység Magyarországon.

GAMAXNET Kft. ALAPÍTÁS

A kereskedelmi tevékenység külön cégbe kerül:
GAMAXNET Kft. megalapítása.

GAMAXNET Kft. SIKEREK

Nagy sikereket ér el adatkommunikációs és
wide-area network (WAN) infrastruktúrák területén.

GAMAX Kft. SZOFTVERHONOSÍTÁS

Újabb tevékenységi kör: szoftverhonosítás
Első nagy ügyfél: Microsoft.

GAMAX Kft. PARTNER DÍJ

„Microsoft stratégiai lokalizációs partner” díj.

GAMAX Kft. HONOSÍTÁSOK

Számos világcég (Digital, HP, IBM, Lexmark, Lotus, Motorola, Nokia, Novell, Oracle, Xeros)
programjainak és dokumentációinak honosítása.

GAMAX Kft. SZOFTVERFEJLESZTÉS

Bővül a tevékenységi kör:
internet alapú szoftverfejlesztés.

GAMAX Kft. GRAFIKUSOK

Komplex tervező-fejlesztő-grafikus csapat áll fel.

GROSVENOR Kft.

A Grosvenor Kft. 1999 óta nyújt bérszámfejtési és munkaügyi
outsource szolgáltatást.

CDSYS Kft.

CDSYS Kft., profilja az IT biztonság,
Identity Management, az IT Megfelelőség, valamint
az adatszivárgás elleni védelem.

CDSYS Kft. PARTNEREK

A CDSYS Kft. a Symantec legmagasabb, Platinum szintű partnere,
ezen belül az első Symantec Data Loss Prevention specializált
partner, valamint Symantec Enterprise Security és kiemelt
Compliance partner Magyarországon. Hazánkban a legnagyobb
szakértői bázis jön létre Oracle/SUN, CA és ForgeRock Identity Management területen.

PANNON-WORK Zrt.

A Pannon-Work Zrt. a Gamax cégcsoportban folytatja működését, így Magyarország egyik legjelentosebb HR szolgáltatójává válik.

CDSYS Kft. TANÚSÍTVÁNYOK ÉS TERMÉKEK

Magyarországon kizárólagosan a CDSYS Kft. képviseli a Symantec
csoporthoz tartozó VeriSign termékeket, illetve a Geotrust és
Thawte tanúsítványokat is.

GAMAX Kft. IRAT ARCHIVÁLÁS

A Gamax cégcsoport keretein belül 2013-ban befejeztük a
Magyarországon eddig végrehajtott két legnagyobb
irat-archiváló projektet, a paksi atomeromű és a MAVIR
teljes tervtárának digitalizálását.

PANNON-WORK Zrt. 16 HELYEN

A Pannon-Work Zrt. országos hálózattal, szlovák irodával
16 helyen várja a munkakereső felnőtteket,
diákokat és a munkaerőt kereső cégeket.

CDSYS Kft.

A CDSYS Kft. a Fortinet, valamint a McAfee minősített partnereként is megjelenik a piacon.

PANNON-WORK Zrt. TÖBB MILLIÓ MUNKAÓRA

A Pannon-Work cégcsoport kölcsönzött dolgozói évente több
millió munkaórát dolgoznak, a Pannon-Work Zrt. 150 vállalatnak
és vállalkozásnak biztosít folyamatosan munkaerőt, valamint
2600 diáknak biztosít munkát.

Forgalom:

grafikon
grafikon

Tevékenységi körök:

Szoftverfejlesztés

Szoftverfejlesztési csapatunk a legkiválóbb szakemberekből áll, akik több évtizedes tapasztalattal és gyakorlattal rendelkeznek.

Projektjeinkben rendhagyó megközelítést alkalmazunk, kiemelt jelentőséget kap a projektmenedzsment, legyen az saját vagy a megbízónk munkatársa és a dokumentáció, melyet folyamatosan készítünk és adunk át ügyfeleink, partnereink igényeinek megfelelően. Hisszük, hogy ma már a tökéletes munka nem elég, ezt nyomon követhetően, tervezhetően és átláthatóan kell megvalósítanunk.

Tudjuk, hogy a legjobb elismerés a folyamatos megbízás. Egy Forbes 50-es cég számára évek óta dolgozunk hardver-közeli fejlesztésen 15 mérnök munkatársunkkal, a megbízó legnagyobb megelégedésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy nagy német logisztikai cég számára alakítottunk ki Nearshore Development Centert 40 szoftvermérnökünkkel. A fejlesztés alatt a legújabb technológiákkal és módszertanokkal dolgozunk, JAVA, .Net, TIBCO és Oracle környezetben.

Szoftverhonosítás és fordítás

Honosítási tevékenységünk 1993-ban kezdődött Microsoft-programok honosításával. Ez nem csupán fordítást jelentett, hanem a termék hozzáigazítását az adott ország kultúrájához, jogi környezetéhez stb. A felhasználói felület magyar változatának létrehozása magában foglalta a szoftvermérnöki munkákat és a tesztelést is. A programok honosításával egy időben elkészítettük a magyar nyelvű mintaalkalmazásokat, dokumentációt, súgót és más, hasonló felhasználói segédleteket is. A megrendelők köre fokozatosan bővült, részt vettünk többek között az Apple, IBM, Oracle, Novell, Lotus, Symantec, Corel termékeinek magyarításában. A 2000-es évek eleje óta orvosi, gyógyszerészeti és pénzügyi termékek, játékprogramok és marketinganyagok fordítását is végezzük, nagyrészt angol, német és francia nyelvről.

A célnyelvek köre is fokozatosan bővült, a magyar mellett az összes közép- és kelet-európai nyelvre, valamint kínaira és japánra is fordítunk különböző témakörökben egyéni fordítók, illetve partnercégek segítségével. A projektekben a legmodernebb fordítássegítő alkalmazások mellett saját készítésű, kifejezetten a célnyelvre specializált minőség-ellenőrző programokat használunk.

A teljes körű honosítási projektek mellett vállaljuk más cégek által készített termékek tesztelési, minőség-ellenőrzési feladatainak elvégzését, terminológiai tanácsadást és szószedetek elkészítését, valamint szoftvermérnöki és DTP-munkákat is. Szükség esetén részt veszünk a megrendelővel közösen a fordíthatóság vizsgálatában és kialakításában.

A forrásanyagok minősége befolyásolja a lefordított szöveg minőségét, ezért együttműködő megrendelők esetén elvégezzük ezeknek az ellenőrzését, illetve javítását is. Megrendelőink között jellemzően német, angol, japán és egyesült államokbeli vállalatok találhatók, de részt veszünk magyar cégek idegen nyelvű anyagainak elkészítésében is.

Projektjeinkben nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, költséghatékonyságra és a vállalt határidők betartására. Rendszeresen részt veszünk nemzetközi konferenciákon, hogy minden területen képesek legyünk követni a gyors fordítástechnikai fejlődést. Cégünk alapító tagja az iparág nemzetközi szervezetének, a GALA-nak.

Szolgáltatásunkat DTP-munkákkal (képek, ábrák, grafikonok, infografikák elkészítése, fordítása és beillesztése, tartalomjegyzék és tárgymutató létrehozása, PostScript-fájlok generálása, szükség esetén nyelvi ellenőrzés), teszteléssel (nyelvi és funkcionális tesztelést is beleértve), szoftvermérnöki munkákkal (szerkesztés és regresszív hibajavítás), nyomdai kivitelezéssel, dokumentációkészítéssel tesszük teljessé.

Munkánk közben a forrásokat, forrásfájlokat is ellenőrizzük, ha szükséges, ezek módosítására is javaslatot teszünk.

Vállaljuk magyar nyelven elkészített programok teljes dokumentációjának (nyomtatott segédletek, súgó, oktatóprogramok stb.) elkészítését, valamint szoftverek, operációs rendszerek, alkalmazások és weboldalak nyelvi és funkcionális tesztelését, lektorálást és minőség-ellenőrzést is.

Legmodernebb fordítássegítő eszközeinknek, szoftvereinknek, saját fejlesztésű ellenőrző programunknak köszönhetően gyorsan, hatékonyan és pontosan dolgozunk.

Különösen nagy tapasztalattal rendelkezünk angolból, németből, franciából történő honosításra kelet- és közép-európai nyelvekre, illetve kínai és japán nyelvre.

A tökéletes minőségű anyag nem elég. Arra törekszünk, hogy az eredetinél olvasmányosabb, érthetőbb, élvezhetőbb anyagot biztosítsuk megbízóinknak és a majdani használóknak.

Digitalizálás, dokumentumarchiválás

Mi a versenyelőny?

A lehető legtöbb, legpontosabb, legfrissebb információ, és az ezekre alapozott gyors döntések.
De! Rengeteg információ még a digitális kor előtt született. Ezek nagy része papíron létezik. Pedig a tendenciák felismeréséhez, előrejelzésekhez ezekre is szükség van. Ráadásul sok információ még mindig papíron keletkezik, ezeknek pedig a lehető leggyorsabban digitális, kereshető, rendszerezhető formában kell elérhetővé válniuk, mind a munkatársak, mind a menedzsment számára.

Beszéljünk a költségekről is!

Az évek, évtizedek alatt összegyűlt dokumentumok rengeteg helyet foglalnak, tárolásuk drága és körülményes.

Beszéljünk a biztonságról is!

Ezek a dokumentumok most egy példányban léteznek, jó estben van 2-3 példány, de egy helyen. Ha azon a helyen bármi történik, ezek elvesznek, egyáltalán nem vagy csak nehezen és költségesen pótolhatóak. Arról nem beszélve, hogy évekkel egyre halványabbak, egyre nehezebben olvashatóvá válhatnak.

Mi megoldást kínálunk ezekre!

Az elmúlt években számtalan jelentős projektet hajtottunk végre a scanneléstől az indexelésen át a kereshetővé tételig. Mindezt úgy, hogy több évtizedes szoftveres és hardveres tapasztalatunknak köszönhetően, informatikai szempontokat szem előtt tartva átlátható, gyors, jól strukturált adatbázisokat adtunk át ügyfeleinknek, barátságos, egyedi igényekre szabott felhasználói felületeket alakítottunk ki az információ elérésére és szükség esetén oktatással, tanácsadással tettük hatékonyabbá az átállást, betanulást.

Szerezze meg a versenyelőnyt!
Segítünk.

Informatikai munkaerő-kölcsönzés

Hazánkban az elsők között kezdtük meg a munkaerő-kölcsönzési tevékenységet.

Legyen szó rendszermérnökről, szoftverfejlesztőről, programozóról, adatbázis adminisztrátorról, projektvezetőről, tesztelőről, adatbázisunkban a szakma legjobbjaitól a pályakezdőkig mindenkit megtalál. Az informatika szinte minden területére vagy projektjébe rövid időn belül tudunk kvalifikált munkaerőt biztosítani, hiszen online adatbázisunkban több mint 10 000 informatikával foglalkozó álláskereső adatai találhatóak.

Büszkék vagyunk arra, hogy világcégeknek dolgozunk, hogy a Forbes Magazin által felállított 50-es listáján található megbízónk európai hálózatának üzemeltetésében 150 operátorunk vett részt.

Gazdasági környezet

Kedvező földrajzi fekvése, valamint a térségben betöltött vezető gazdasági és politikai szerepe miatt Budapest, Magyarország fővárosa, ideális hely arra, hogy egy cég a térségben kifejtett tevékenységét innen irányítsa.

Ezért van az, hogy jelentős cégek, mint például a Coca-Cola, Shell, Procter&Gamble és mások, Budapestet választották térségbeli főhadiszállásnak. Az elmúlt tíz évben az ország mélyen szántó átalakuláson ment keresztül, és ennek következtében ma már egy jól működő piacgazdasággal rendelkezik, kitűnő infrastrukturális, banki és jogi háttérrel, ezzel ösztönözve a külföldi befektetőket. Ennek eredményeként az elmúlt tíz évben több mint 20 milliárd USD működő tőkét fektettek be Magyarországon. Az ország nemzeti jövedelme stabilan növekedett, és az infláció is csökkenő tendenciát mutat.

Magyarország mindig is a szoftverintelligencia fellegvára volt, a kitűnő képességű magyar szoftvermérnökök mindenhol a világon keresettek, ami kulcstényező számítástechnikai munkaerőkölcsönzési tevékenységünk sikerében.

map2

Tevékenységi területek:

Közép Európa
Központ: Budapest

Európai Uniós Projektek

Pályázatok

Gyógyszer – és gyógyhatású termékek keresleti előrejelzésére irányuló, időjárás szempontú kutatások megvalósítása, intelligens szolgáltatói platform módszertanának kidolgozása

A pályázat időtartama: 2013. január 1. – 2015. február 28.
Magyar Kormány által nyújtott támogatás összege: 178.749.995 Ft
Kedvezményezett: Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft.
Pályázati azonosítószám: KMR_12-1-2012-0206.

A pályázat megvalósítása 2015 február végén befejeződött. Célja egy olyan kutatási megalapozottsággal történő speciális keresleti prognózis és szolgáltatói informatikai platform kidolgozása volt, amely aktuális meteorológiai input adatok betáplálásával önállóan képes gyógyszerek és gyógyhatású készítmények termékcsoportjaira vonatkozó, időjárás szempontú, keresleti prognózist végezni.

A Gyógyszer- és gyógyhatású termékek keresleti előrejelzésére irányuló, időjárás szempontú kutatások megvalósítása, intelligens szolgáltatói platform módszertanának kidolgozása című pályázat célja egy olyan kutatási megalapozottsággal történő speciális keresleti prognózis és szolgáltatói informatikai platformjának kidolgozása volt, amely aktuális meteorológiai input adatok táplálásával önállóan képes gyógyszerek és gyógyhatású készítmények termékcsoportjaira vonatkozó, időjárás szempontú, keresleti (fogyasztói) prognózist végezni. A speciális szakértői rendszerrel tervezhetők az egyes gyógyszer- és gyógyhatású termékcsoportok gyártása/termelése/előállítása, beszerzése, terjesztése (logisztikája), kereskedelmi tevékenysége.

A projekt további újdonsága az előrejelző módszertan kidolgozásán túl a speciális trendvizsgálatok megvalósítása volt, amelyek megmutatják, hogy a klímaváltozás miként hathat a gyógyszeripar tevékenységére.
A klímaváltozás hatását taglaló elemzések, előrejelzések, amelyek a várható fogyasztási szokásokra vonatkoznak, nagyban segíthetik az egyes iparágak hosszú távú, akár több évtizedes tervezését.

A döntéstámogató rendszer speciális elemzései, előrejelzései elsősorban a gyógyszeripar, egészségügyi szektor résztvevőinek munkáját segítik, de hasznos információkat nyújt más iparágak számára is. Az intelligens tanácsadó rendszer információi hatékonyan beépíthetők gazdasági döntési folyamatokba.
A megvalósulással tovább bővült azoknak az iparágaknak a köre, akik hasznosítani tudják a meteorológiai kutatásokból és tevékenységből származó információkat.

A projekt a Magyar Kormány támogatásával, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával valósult meg.

További információ:

Pesty Ernő, projektvezető
Tel.: 06-1-372-0696
E-mail: sajto@gamax.hu
Web: www.gamax.hu

szechenyi info

Kultúra és Sport

2003 óta cégcsoportunk üzemelteti a főváros egyik, ha nem a legpatinásabb teniszklubját, a Feneketlen-tó melletti Parktenisz Klubot.

Az 1908 óta működő klub székházát az átvételkor teljesen felújítottuk, fitness és wellness részleget, valamint melegkonyhás éttermet alaktottunk ki benne, a telep területén parkolóhelyeket létesítettünk. A Parktenisz klub egyfajta üzleti klubként üzemel, sok társasági teniszező hódol itt kedvenc időtöltésének.

Emellett a klub ad otthont az elmúlt évek során legnagyobb versenytenisz-szakosztállyá nőtt MTK tenisz szakosztálynak. A szervezeten belül mára már közel 70 fiatal versenyző üti a sárga labdát rendszeresen, és a szakosztály tagja a legtöbb kiemelkedő magyar játékos, a fiúknál Balázs Attila, Balázs György és Bardóczky Kornél, a lányoknál Babos Tímea és Jani Réka.
Top junior játékosaink, Piros Zsombor, Gálfi Dalma és Bondár Anna a világ élvonalába tartoznak. Edzői gárdánk, Gáspár Balázzsal az élen, tapasztalt, elismert szakemberekből áll. Az elmúlt években mind a férfi, mind a női felnőtt csapat rendszeresen megnyerte az éves csapatbajnokságot, az ún. Szuperligát.

A 12 pálya (11 salakos, 1 US Open borítású kemény pálya) egész évben (télen sátrakkal fedve), reggel hattól este tízig várja a teniszezni vágyókat. A pálya rengeteg rendezvénynek ad otthont, társasági teniszeseményektől kezdve az esküvőkön át a különböző termékbemutatókig.

Cégünk dolgozói közül sokan játsszák ezt a szép sportot, illetve kapnak frissítő masszázst és gyógyító tornát a sprorttelepen.